Marketing Summit

2018 Marketing, Communications and Ticketing Summit

The Australia Council Marketing Summit returns in 2018 with a wider variety of content and a new title to match: Australia Council Marketing, Communications and Ticketing SummitKnowing me, knowing you! is the theme of this year's Summit – quite simply we’ll explore what we know and what we don’t, how we can know more and what our audiences need to know about us!  

Where: Powerhouse Museum in Sydney

When: Thursday 28 and Friday 29 June.

We’ve teamed up with Mission Tickets who are curating some amazing ticketing professionals and an engaging product exhibition. We listened to your feedback from last year’s survey and are covering as many areas as we can of your nominated topics:

  • Meeting and exceeding your audience expectations
  • Contextualised engagement and personalisation
  • CRM technology and customer/client development and journeys
  • Data management – business intelligence systems
  • Challenges – ticketing, data, systems
  • ...and much more!

Summit registration fee: $350 + gst

Register here


Day 1

REGISTRATION & ARRIVAL TEA/COFFEE



Opening keynote - Lucy Bloom

Knowing me, Knowing you

45 mins             

10.15 am – 11.00 am

MORNING TEA



Masterclass session 1 -

Guiseppe (Pino) Demaio

Martin Brown

Bringing Human-centred Design to the Arts:

How design thinking can bring spaces, people and technology together

45 mins

11.45 am – 12.30 pm

Masterclass session 1 - Meltwater

How to navigate a world drowning in data; leveraging Outside Insight to drive ROI pre, during and post campaigns

David Hickey, Emma Carey from Meltwater

45 mins

11.45 am – 12.30 pm

Masterclass session 1  - Martin Kemka, northraine

AI and future of marketing

45 mins

11.45 am – 12.30 pm

Masterclass session 1 - Evan Alexander

How to attract audiences from diverse backgrounds (Or: One In Four People May Never Know You Exist)

45 mins

11.45 am – 12.30 pm

Masterclass session 1 - 

Achievements with API Integrations

45 mins

11.45 am – 12.30 pm

Masterclass session 1 - Aaron Curran

Price, Value and Audience Development

45 mins

11.45 am – 12.30 pm

Master class session 2 (repeat session 1)

45 mins

12.30 pm – 1.15 pm

LUNCH



Mini keynote - Tomer Garzberg

How Machine Intelligence will affect the Future of Marketing

20 mins

2.15 pm – 2.35 pm

How 2 Workshop 

- Marty Brown and Guiseppe (Pino) Demaio

Bringing Human-centered Design to the Arts:

How design thinking can bring spaces, people and technology together

55 mins

2.35 pm – 3.30 pm

How 2 Workshop 

- Meltwater

How to craft a successful social media campaign

55 mins

2.35pm – 3.30pm

How 2 Workshop

 - Evan Alexander

How to attract audiences from diverse backgrounds: engage or perish

55 mins

2.35 pm – 3.30 pm

How 2 Workshop 

- Andrew Thomas

GDPR and the effect on Australian Business

55 mins

2.35 pm – 3.30 pm

How 2 Workshop

Failure is an option – hear from our sector voices

55 mins

2.35 pm – 3.30 pm

How 2 Workshop 

- Insight Communications

The Name Of The Game: Developing An Effective PR  Campaign So The Winner Takes It All

55 mins                             

2.35 pm – 3.30 pm


How 2 Workshop 

- Creative Partnerships Australia

Knowing where marketing and fundraising intersect

55 mins

2.35 pm – 3.30 pm

AFTERNOON TEA



Keynote 2 - Tony Lance

Dynamic Pricing

45 mins

4.00 pm – 4.45 pm        

Panel

Aurélien Scannella, Jessica Machin,

Gary Lang, Deborah Cheetham

The collaboration for Milnjiya, Milky Way – River of Stars

40 mins

4.45 pm – 5.30 pm


Day 2

ARRIVAL TEA/COFFEE



Mini keynote - Judy Anderson

Knowing how to get it right

20 mins                 

9.05 am - 9.25 am           

Keynote 3 - Sérgio Brodsky

Cultural branding in the distraction economy

45 mins

9.25 am –10.15 am

MORNING TEA


Insights - Tim O'Connor

When the Dreamers meet the Doers...

1 hour

10.45 am – 11.45 am

Insights - Kate Murray

Working with social media for public diplomacy

1 hour

10.45 am – 11.45 am

Insights - Andrea Myles

How to Connect with the World's Most Influential Audience

1 hour

10.45 am – 11.45 am

Insights - Tony Lance

Dynamic pricing – let’s see what the elephant has to ask

1 hour

10.45 am – 11.45 am

Insights

How did we know that Dark Emu would work

1 hour

10.45 am – 11.45 am

Insights  How you can promote greater diversity in arts leadership  1 hour


 10.45 am – 11.45 am

Plenary - Gil Poznanski

Branding and technology: Better, stronger, faster

45 mins

11.45 am – 12.30 pm

LUNCH



Keynote 4 - Pierre-Michel Menger             

Economics of Creativity

1 hour

1.30 pm – 2.30 pm

Panel 1


Gimme! Gimme! Gimme!: How to create a media release and measure an effective media/publicity campaign

Alice Collins, Clare Collins, Andrew Batt-Rawden, Elly Baxter

45 mins

2.30 pm – 3.15 pm

Panel 2

International ticketing trends and the benefit of community

Andrew Thomas, Angela Gahan, Jo Michel

45 mins

2.30 pm – 3.15 pm

AFTERNOON TEA



Final Plenary 

Australia Council Research

45 mins

3.45 pm – 4.30 pm

Panel

They know it all!

Zan Rowe, Elissa Blake, Benjamin Law and Lucy Bloom

30 mins

4.30 pm – 5.00 pm

Closing Reception


Read about this year's presenters and facilitators here

The 2018 Australia Council Marketing, Communications and Ticketing Summit also features a product exhibition, curated by Mission Tickets. Click here  to see our exhibitors.

2018 Marketing, Communications and Ticketing Summit 'Giardini'

To enliven our Marketing Summit spaces this year, we've commissioned an original artwork by Goldberg Aberline Studio (GAS). The artwork – a large-scale inflatable sculpture – will be the centrepiece in our Summit 'Giardini', where delegates can sit, relax, mingle and get inspired. Read more about GAS here.

Australia Council Marketing Summit

Each year we invite artists, arts workers, academics and leading thinkers to come together and connect with a diverse range of arts marketers. Aside from offering professional development, this event is committed to ensuring more Australians have access to and engage with the arts.


Marketing Summit 2016 explored the theme – Valuing the Arts.  Never before has there been a more important time to celebrate the value of our great arts and artists, from all over the world and from our many and varied cultures.

Click here to read more...

In June 2015, Tanks Arts Centre in Cairns played host to over 200 arts marketers at the Marketing Summit 2015: Audiences: yours, mine, ours and theirs.

Click here to read more...

The 10th annual Marketing Summit of the Australia Council took place over two days in two incredible Hobart venues – the Baha'i Centre of Learning and MONA - where the Summit had exclusive access.

Click here to read more...

Each year the Marketing Summit brings together Australia’s arts and cultural marketers for two days of creative exchange and insights on contemporary arts marketing.

Click here to read more...

Exit off canvas
Real Time Web Analytics